Connect with us

Импийчмънт

Румен Радев с извънредно изявление за началото на консултациите за правителство

Published

on

С надежда за ново начало, специално от това НС. С дългоочакваните смирение, диалог и разум, от които имаме нужда всички. Това заяви държавният глава Румен Радев на път към Народното събрание относно очакванията си към новото Народно събрание.

„Този парламент трябва да вземе наложителни действия – и като законодателство, и като сформиране на редовно правителство“, добави той.

Нека да видим как ще се конституира Народното събрание. Днес е важен ден, как ще започне процедурата с избор на председател на парламента. 

По традиция той и вицепрезидентът Илияна Йотова извървяха пеша разстоянието от президентството до сградата на Народното събрание. 

По думите му е важно да бъдат чути и декларациите на партиите и тяхната готовност за съставяне на кабинет и приоритетите им в дневния ред за законите.

Той не отрече възможността консултациите за съставяне на правителство да започнат още следващата седмица. Радев коментира тезата с думите: „Така е редно“.

Според президента дали е възможно министри от служебното правителство да вземат участие в редовен кабинет е въпрос на личен избор и на ценности.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени