Connect with us

Нюзрум

БНТ с гореща версия! Ето кой ще бъде председател на 49-ото Народно събрание

Published

on

По-малко от 24 часа остават до началото на 49-ото Народно събрание, а политическите партии се въздържат от официални коментари за това кого ще подкрепят за председател на парламента.

Номинацията на най-голямата парламентарна група – тази на ГЕРБ-СДС, ще е Росен Желязков, съобщава БНТ, позовавайки се на свои източници. Към момента, обаче, няма официално потвърждение от страна на формацията.

По традиция в деня преди първото парламентарно заседание политическите сили от новия парламент се събират, за да обсъдят номинациите за председател и подкрепата към него. Към момента, обаче, няма потвърждение за това дали ще има или не такава среща.

Подробности вижте във включването на Десислава Маркова.

Председателят на новото народно събрание трябва да бъде избран в рамките на първото му заседание, а всички парламентарни групи имат право на свои заместник-председатели.

В 49-ото Народно събрание влизат шест политически формации.

Първото заседание на новия парламент е насрочено за утре в 10 часа сутринта. То ще започне с обръщение на президента Румен Радев към новоизбраните депутати и политически декларации на парламентарните групи, след което трябва да се пристъпи към процедурата по избор на председател и заместник-председатели.

Най-четени