Connect with us

Нюзрум

Политолог скочи срещу Радев и военния му министър: Това е същият Митко, известен като СМС-а, който пускаше, за да..

Published

on

Политологът Калоян Методиев излезе със своя позиция в социалните мрежи по повод действията на военния министър Димитър Стоянов.

Ето каква е позицията на Методиев:

„Преди дни изтекоха секретни документи от американското министерство на отбраната. Бяха публикувани в най-голямата глобална телевизионна мрежа. Това, което засяга България: „На 23 февруари България изрази готовност да дари своята флотилия от изтребители МиГ-29 на Украйна…“. 

След часове снишаване и след журналистичеки натиск Митко Стоянов, понастоящем служебен министър на отбраната, пусна съобщение от министерството. „Министерството на отбраната не е провеждало разговори за безвъзмездно предоставяне на български изтребители МиГ-29 на Украйна“. Пентагонът ли лъже? CNN ли лъже? 

Министерското прессъобщение прикрива истината с игра на думи. Вкарват дума и променят смисъла. Въпросът, който трябва да им се постави ребром е имало ли е разговори? Ясно, че не е било за безвъзмездно, а явно за възмездно предоставяне на самолети. Едни и същи номера за българската публика. 

Това е същият Митко, известен като СМС-а, който миналата година пускаше в социалните мрежи изрезки от документи, за да „доказва“ износ на оръжие за Украйна. Впоследствие се оказва, че изрезката е част от документ издаден половин година преди войната, от третото служебно правителство на Радев, и е за съвсем друго нещо. Но така храбрият Митко громеше и сваляше редовното правителство. Извинения до днес няма. За да има извинения трябва да има достойнство, благородство и добро възпитание. 

Сега Митко вече не е смел, не напада, а се гърчи някъде из коридорите на подопечното му ведомство като часове наред се чуди какво да пусне на чакащите го журналисти. 

Странно мълчание и на президента. Любимата му тема за самолети е в глобален оборот. Шанс да блесне. Свалянето на правителството започна с атаките му, че иска отговори. Сега трябва да дава отговори. Едно ли говори в България и друго ли извън нея. Последното не е въпрос. Въпрос е: къде са днес храбреците от президентството и кохортата му, които пускаха изрезки и даваха интервюта, за да свалят редовно избрано правителство с лъжи и манипулации? А президентът мълчи, защото мисли за формулировката за пред българската публика“.

Най-четени