Connect with us

Timeline

Ексклузивно! Разкриха подробности за престъпление на депутат, прокуратурата го погва до дни

Published

on

От Фейсбук профила на Соня Колтуклиева

Обвиняват Радостин Василев в престъпление до дни! Ето кой ще бъде първият депутат от 49-я парламент със свален имунитет.

На 30 март, в излъчване “на живо” по ПИК тв, градският прокурор Илияна Кирилова обяви, че вече е към своя край досъдебното производство срещу Радостин Василев, народен представител от коалиция “Продължаваме промяната”-“Демократична България” от 15МИР-Плевен.

“Събрани са доказателства, разпитана е пострадалата… Работи се по делото и предполагам, че колегата ще го приключи в най-скоро време”.

Advertisement

На 7 април, прокурор от Софийска градска прокуратура и съдия от Софийски градски съд са разпитали Христинка Иванова като свидетел срещу Радостин Василев.

По закон подобно действие се предприема когато съществуват опасения свидетелят да бъде заплашен или подкупен, за да се откаже от първоначалните си показания или пък да обяви, че е бил притискан по време на разследването. Показанията, дадени на мини-процеса, са доказателствен материал след вкарване на делото в съда.

Обвинението срещу Радостин Василев е по член 143 от Наказателния кодекс: “който принуди другиго да извърши, да пропусне или да претърпи нещо, противно на волята му, като употреби за това сила, заплашване или злоупотреби с властта си, се наказва с лишаване от свобода до шест години.”

Очаква се съвсем скоро прокуратурата да внесе искане за сваляне на имунитета на депутата Радостин Василев. Най-вероятно той няма да се подложи на унижението да бъде гласувано в пленарна зала искането на държавното обвинение и сам ще се откаже от имунитета на народен представител, произнасяйки тирада за невинността си от парламентарната трибуна. В случая, Руди Гела нямам как да обвини в заговор срещу него Бойко Борисов, президента Радев, ДПС, спортната мафия, “злите сили” и лошите журналисти – ще съ̀рба, каквото сам си е надробѝл.

Предисторията: на 13 юни 2022 година, спортният министър в оставка обяви на пресконференция, че заедно с петима депутати от “Има такъв народ” напуска партията и застава в подкрепа на правителството на Кирил Петков. Малко по-късно, на пресконференция, Тошко Йорданов обяви, че Христинка Иванова, депутат от ИТН, е била принуждавана от Радостин Василев да напусне парламента, за да влезе следващия по ред от листата на партията, който да се присъедини към отцепниците. Христинка Иванова огласи запис на телефонен разговор с Радостин Василев, в който той я предупреждава, че ще й изпрати хора в Народното събрание, които да й покажат как да напусне.

Advertisement

Христинка Иванова пред мен обясни, че една част от записа не е огласена на пресконференцията на 13 юни, а е предадена направо на прокурорите – според нея, там се съдържат недвусмислени заплахи. Тя е била шокирана и стресирана от цялостното брутално поведение на Радостин Василев – той я е принудил, идвайки в София като народна представителка в 47-то Народно събрание, да живее в един и същи ведомствен апартамент на парламента с плевенския депутат Деян Петков, който играе ролята на “момче за всичко”, за да я наблюдава и да докладва на патрона си Руди Гела.

Във взривяващи разкрития пред мен, на 16 март, бившият депутат от ИТН и ПП Георги Георгиев свидетелства, че в дома на Радостин Василев, на 10 юни 2022 година, са се водили пазарлъци с Кирил Петков за пари – 500 000 евро на отцепник от четата на Слави. Христинка Иванова е присъствала там, а доколкото знам, е записвала търгашеството и е предала записа на партийния си лидер Слави Трифонов.

Хронологията: на 20 май 2022 година сутринта, Тошко Йорданов обявява пред парламентарната група на ИТН, че Дългия възнамерява да оттегли подкрепата си за коалиционния кабинет. На 25 май “Сердика спортни имоти”, с принципал министъра на спорта, сключва договор за 117 350 лева с адвокатската кантора “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков”, в която съдружник е майката на Никола Минчев, а Лена Бориславова е била на работа преди да стане началник-кабинет на премиера Кирил Петков. Така Радостин Василев си капарира с държавни пари водаческото място на “Продължаваме промяната” в Габрово за изборите за 48-я парламент. По време на обсъждането в Националния съвет на ПП всички гласуват срещу него, но Кирил Петков обявява: или приемате Радостин Василев, или приемате моята оставка. На изборите за 49-я парламент Руди Гела пожелава да се върне водач в родния си град Плевен, тъй като листата е по-дълга и желанието му се удовлетворява от Кирил Петков. Заради толерирането на предателя от ИТН, напускат “Промяната” Иван Христанов, Иван Манев и Виолета Иеремиева, както по-рано напуска Яна Балникова.

С какво Радостин Василев държи Кирил Петков? Със записи от търговията с депутатски съвести “втора употреба” в апартамента му до Зоологическата градина или с нещо друго? На 9 април 2022 година, в общия чат на ИТН, министърът на спорта пише: “При тест за наркотици в МС, поне 5,6 изгарят”. Това поражда съмнението, че е заснел прословутите оргии с “пици с кристали” в кабинетите на Министерски съвет и така шантажира Кирил и Лена.

… Утре започва работа 49-то Народно събрание. Какви ли срамни тайни ще изплуват от тинята за депутатите, ако прокуратурата спре да кротува и се активизира?!

Advertisement

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени