Connect with us

Нюзрум

Строго секретен документ на Пентагона разкри голяма новина за България и какво е предложила на Украйна

Published

on

България е предложила да дари изтребители МиГ-29 на Украйна на 23 февруари тази година, разкрива един от изтеклите онлайн строго секретни документи на Пентагона, цитирани от CNN.

В документа се разкрива какво мислят САЩ за намеренията на някои европейски страни да дарят бойни самолети на Украйна, която иска самолетите повече от година, посочва изданието.

„На 23 февруари, се казва в изтеклия доклад, България изрази готовност да дари своя флот от изтребители МиГ-29 на Украйна. Това се оценява като „предизвикателство“ в документа, тъй като ще остави България без изтребители, за да изпълнява мисиите си за охрана на въздушното пространство, докато не бъдат произведени в САЩ, поръчаните самолети F-16, „което е след поне година“, подчертава CNN.

През миналата седмица в социалните мрежи, се появиха копия на предполагаеми секретни документи, за които се твърди, че съдържат военни тайни на САЩ, свързани с Украйна, Китай и Близкия изток.

Според експерти по сигурността и американски правителствени източници, се подозира, че източникът на документите може да е в САЩ.

Американските власти не са изключили възможността зад изтичането на информацията да стоят и проруски елементи.

Смята се, че това е един от най-сериозните пробиви в американската сигурност от публикуването на над 700 хиляди документа от Уикилийкс през 2013 г.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени