Connect with us

Нюзрум

Ива Митева взриви bTV с признание за 90 000 лева и катастрофален резултат 

Published

on

Нямахме време, нямахме и пари, но успяхме да се заявим, да покажем, че могат да се правят обединения, че имаме платформа. Това заяви по повод изминалите наскоро избори Ива Митева от ИТН тази сутрин в ефира на bTV.

Цялата ни програма беше изградена от конкретни проблеми и конкретни решения, което не видях в нито една друга формация, добави още тя.

Направихме кампания с около 90 000 лева. Нямахме билбордове в София и това се вижда. Нямахме достъп и до национален ефир. И въпреки това бяхме разпознаваеми като лица с високо доверие, но в същото време коалицията беше неразпознаваема, защото ние влязохме в битката, когато медиите вече бяха затворени. 

Коалиция съществува до изборите, а като платформа продължаваме да комуникираме с хората и сега. За моя радост това се случва във времена, в които никой никъде не иска да участва.

Събрахме хора с доверие към нас и то само от телевизионния екран. Това е изключително ценно! Много е важно не само да открием хората, но и да успееш да ги задържиш, категорична е Митева, която припомни и една фраза на Петко Каравелов: „Откакто съществува България, с изборите се злоупотребява“.

Изборите бяха катастрофални според мен. Връщането на хартията не доведе до по-голямо гласуване. А ако вземем недействителните бюлетини, те са 45 000, за сравнение – на миналите избори те бяха 9 000. Също така – над 60% бяха тези, които са гласували сега с машина, така че този мит отново не се случи. 

Видеонаблюдението, което сега така широко се дискутира, всъщност беше въведено още в 45-ия парламент, а ЦИК имаха 2 години да помислят как да се реализира то. Защо те не го направиха? Не мога да ви кажа. Измислиха тези малки телефончета… 

Имаме проблем с политическата система и това се вижда многократно. Колкото до нашия най-висок резултат на тези избори, той бе отчетен в Плевен, защото само там имаме застъпници и сме успели да си запазим вота. 

Слави Трифонов винаги е твърдял, че експертите трябва да са в парламента, а аз не съм убедена, че тези, които са сега в парламента, са подходящи. Защо трябваше да се изхарчат над 200 милиона, за да се стигне до такава конфигурация сега?

Нямам надежда за съставяне на кабинет. Ако има избори през юли, по-вероятно би се съставил кабинет, отколкото сега, смята Митева. И завърши с: „Компромисите, които трябва да се направят, ще са много големи. Въпросът е да не са безпринципни. Дано не е тази цената, която ще се плати“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени