Connect with us

Timeline

Рашел Леви побесня заради Петков и Василев, ето защо сме стигнали нивото на Емили и Чеченеца

Published

on

Поетесата Рашел Леви написа критичен коментар по повод съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев и подигравките и злобата срещу писмото, подписано от интелектуалци, с призив за съставяне на правителство. Ето какво написа тя в личния си фейсбук профил“:

И понеже Тодор Тагарев, Богдана Карадочева, проф. Пламен Павлов, мъченикът от комунизма Любомир Канов, Вили Лилков, Здравка Евтимова, Боян Биолчев, десетки университетски преподаватели на Вас Ви звучат „лековато“, а Кирчо и Асенчо – са за Вас – „достойните“ и „почтените“, на които  да заложите, точно затова нищо добро не ни чака. Да, време разделно е. На кого бихте заложили от тези имена?

На онези, които изникнаха от нищото, докараха чудовищна инфлация и не могат да вържат едно изречение извън жаргонния сленг или на хора, белязали времето ни с мъдрост, слово, талант или мъченичество.

Смятате ли, че вторите случайници имат в живота си повече труд, високо слово, мъченичество и родолюбие от първите имена, които изброих и които далеч не са всички достойни и известни хора, подписали Апела за правителство.

Advertisement

На кого залагате? Кой Ви е пример и коректив?

На когото заложите – това ни чака!!!

А подигравките и злобата срещу тези повече от сто души, подписали Апела, и то в защита на двама-трима наистина НЕпознати, разиграващи цяла държава, показва, че сме паднали като гражданско общество до нивото на Емили и Чеченеца. И това заслужаваме.

Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени