Connect with us

Нюзрум

Евродепутат с остра критика към резултатите на БСП след вота

Published

on

Евродепутатът Петър Витанов критикува резултатите на БСП от изброите. Като проблем той отчете, че партията ще има двама депутати по-малко в 49-ия парламент, няма такива от Монтана, Кюстендил и Шумен. „Номинално и процентно имаме по-малко гласове, няма кой да представи това като успех. Пето място не може да ме удовлетвори, заяви Витанов пред БНТ. По думите му БСП „трябва да се върне там, където ѝ е мястото – първа политическа сила“.

Цели сектори са изправени пред заличаване. На кръгла маса събрахме млади хора, за да попитаме за техните решения, за да участват по активно на пазара на труда, в обществения и политическия живот, заяви Витанов.

Младите хора трябва да се почувстват нужни, едва 1% например са част от политическите партии. Тези хора не се чувстват представени, проблемите им не се адресират от партиите, акцентира Витанов. Отчете, че едва 6% от младите хора са гласували за БСП на отминалите избори.

Витанов коментира изследване на „Тренд“, представено по време на кръглата маса, според което 52% от анкетираните смятат, че държавата е длъжна да намери работа на младите. Също бях изненадан от тези числа, тъй като 30 години се развиваме в пазарна икономика, но държавата може да направи този плавен преход от образование към работа, заяви Витанов.

По думите му дефицит на социалистите е, че акцентират само върху пенсионерите и късат връзката между поколенията.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени