Connect with us

Fake Harvard

Ще се извини ли Атанас Атанасов за „мутрите” в ДСБ

Published

on

Журналистът Николай Караколев беше брутално блъскан, избутан, изхвърлен и на косъм да бъде пребит от брифингът, обявен като пресконференция, на „добрите сили“ от ПП/ДБ в петък. И всичко това под одобрителните погледи на четиримата водачи на коалицията, които не казват и дума на „телохранителите на срещата“. 

Видно от видеокадрите двама човека стоят в основата на саморазправата с Караколев в централата на „Къниградска“. Единият е бизнесменът Румен Димитров. Той е от хората на Атанасов в столицата, част от ръководството на „демократите“ и собственик на няколко открити и закрити басейни в София.

Другият, който влиза в ролята на охрана е печално известен на медиите с името Емил Мачиков. Главният секретар на „Демократи за силна България“ сменя фамилията си и е бил издирван за имотни измами, преди да започне политическа кариера под новото си име. Историята стартира през далечната 2006 г., когато настоящият партиен ръководител Емил Мачиков е известен с името Емил Ивов Илиев. Историите не спират до тук, а обвинения към днешният Мачиков има и от бившият му съдружник – го е заплашвал с пистолет, както и за изчезването на служебни суми. След смяната на фамилията си през 2013 г. Илиев, вече Мачиков, се впуска в политиката. Още през февруари 2014 г. е назначен от Радан Кънев за главен секретар на партията „Демократи за силна България“.

За да се убеди, че Караколев е извлачен и извън залата на вратата да пази застава друг член на ДБ – Илина Мутафчиева, която се води социален предприемач и граждански активист. Била е водач на листата в Търговище на последните избори и имала с опит в областта на образованието и правата на човека. Била е два мандата председател на Национален младежки форум. Работила е при бившия посланик от времето на комунизма Иван Гарвалов, който е ръководил Дружество за ООН в България. Според запознати именно Гарвалов е препоръчал на своя приятел Стефан Тафров, също бивш посланик в ООН, да включи неговото протеже в партийните листи.

Advertisement

Да не забравим и ролята на параван в сценката с изхвърлянето на Караколев. Въоръжен с лаптоп в ръка протежето на Асен Василев – Георги Клисурски – прикрива камерата на оператора Въпросният съветник беше назначен в Съвета на директорите на дружеството „Хели Мед Сървиз“, което бе създадено от кабинета „Петков“, за да отговаря за медицинската помощ по въздух и въздушните линейки. МС после закри дружеството и прехвърли дейността му към правителствения авиоотряд.

Лидерът на групичката от „четирима охранители“ – ген. Атанас Атанасов – заяви вчера, че коалицията на „добрите сили“ не били „орган за реабиталиция или амнистия“. Следите на подобно поведение от страна на „мутрите“ на ДБ със сигурност няма да бъдат заличени, а още по-малко помилвани от обществото.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени