Connect with us

Нюзрум

БСП с първа реакция за отношенията между ГЕРБ и ПП

Published

on

Първа реакция на БСП за отношенията между ГЕРБ и ПП. Партията на Борисов подаде ръка за кабинет на Кирил Петков и Христо Иванов, по коалицията „Продължаваме промяната” – „Демократична България” излезе с позиция, че няма да подкрепи правителство с мандат и участие на ГЕРБ.

Мислех си, че ПП и ДБ биха направили компромис за кабинет с ГЕРБ. В геополитическо отношение те имат обща стратегия, виждания, коментира пред БНТ Александър Симов от БСП.

Отказът означава, че едната част от това пространство има интерес да отидем на нови избори. Шести избори не виждам какво толкова ще променят. И кой гарантира, че след това правителството ще бъде по-възможно, продължи той.

Политически кабинет в тази ситуация няма да бъде приет от абсолютно никой, заяви Симов.

Резултатите показват, че ГЕРБ са първа политическа сила, повярвайте – и мен ме е яд. Сега се вижда, че изчегъртването не се състоя заради поредица от грешки, които нови партии направиха, но трябва да работим с това, което е на терена, коментира Симов.

Според него е странно, че ПП и ДБ не са отговаряли на журналистически въпроси след вчерашното им изказване пред медиите.

„Не мисля, че тази позиция им донесе някакви активи. Седмица преди изборите Кирил Петков каза, че хората няма да простят на втората партия, ако не подкрепи първата“, заяви Симов.

По думите му в България времето на подобни политически експлозии е минало и трябва да се търси макар и минимално съгласие, за да се движи политиката напред.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени