Connect with us

Fake Harvard

Андрей Райчев взриви БНТ! Посочи най-грубата грешка на ПП и какво са чакали от US посолството у нас

Published

on

От пусто в празно, този разговор го слушаме от миналите избори. Това не е важно – кой се обидил и кой – не. ПП подценяват факта, че в самата им коалиция дреме часовник, бомба. Те не чуха Иван Костов, че гласува за последен път за тях. Те не виждат нюансите на Христо Иванов и говорят от името на ДБ. Това е сън в лятна нощ. Те нямаха план Б. 

Това каза в ефира на БНТ Андрей Рачев, коментирайки поведението на ПП-ДБ и отказът им да съставят правителство с ГЕРБ след изборите. 

„Хубаво е младите играчи да смятат, че ще станат шампиони. Това е добре, но на тях не им дадоха златния медал. 

Затова се суетят. Трябва да осъзнаят , че ще губят все повече на избори, но и те нямат съюзници. Трифонов ли им е съюзник? БСП, ГЕРБ? ДПС ли? Възраждане? Няма. 

Те не си дават сметка за реалността, когато заживеят в нея ще стане … 

Всичко, което виждам у тях, е опит да се разкажи света в добро и зло. А не в интерес и неинтерс. Когато стане второто, ще има друга картина“, каза още социологът. 

„В първия е отговорността да състави правителство, категоричен бе Кристиан Шкварек. Ако отидем на още едни избори, ПП ще се спихнат още повече. Но този проект стремглаво върви надолу. Има един мит за втората партия в страната. Тя не е ПП, тя е възраждане. ПП имат само 38 депутати, а Възраждане вървят към втора и може би в един момент може да стане и първа политическа сила“, каза на свой ред Кристиан.Шкварек.

„Христо Иванов 3 месеца говори , че трябва да се измести въпроса за правителството, с въпроса за реформата. Не чух нито един път ПП да влезе в тази стилистика. Те чакаха да вземат златния медал и всички да ги подкрепят по задължение и натиснати от американското посолство. Това е груба грешка и дълбоко неумение да играят политически шах“, каза още Райчев. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени