Connect with us

Нюзрум

Социолог определи ПП-ДБ като сектантска партия, предвеща им разпад до..

Published

on

ПП-ДБ все повече прилича на сектантска партия, отхвърлят идеята за разговор преди да им е предложена. Простреляха се ритуално в колената, защото нищо не налагаше преди да получат предложение за разговори, да копаят нови разделителни линии. Това е за слаб 2 с минус. Така излиза, че не искаш, само защото на някой не му харесва ГЕРБ и името на лидера им. Незряло. Ако продължат да не се аргументират, ще станат обикновена сектантска партия.Това заявява в интервю за „24 часа“ Бранимир Ботев, който е социолог и оглавява Европейския институт за анализи и стратегии.

Когато само сочиш с пръст, че не искаш някой, това е нелепо, детинско и инфантилно. Забележете, този, който в момента успее да състави правителство, ще има един изключително мощен инструмент за местните избори, а те ще са ключови, отбеляза той. 

По думите му големият губещ от вота на 2 април са ПП, а ДБ имат възход в броя депутати. Кампанията на „Промяната“ е била демонстрация на ярък нарцисизъм и инфантилизъм, според Ботев.

„Крайно непродуктивно е да базираш кампанията си основно на вълната анти-Борисов, анти-ГЕРБ. Тази вълна отмина…За разлика от тях, Борисов направи нещо, което е много ефективно, обиколи цялата страна, срещна се с десетки хиляди хора, говореше на разбираем език, обсъждаше невралгични въпроси – поскъпване, цени, тока, колко пари плащат в супермаркета, всичко свързано с грижата за семейството. ГЕРБ проведоха една от най-евтините кампании. Докато тази на ПП бе изключително скъпа, лично аз в целия си живот не съм виждал такава у нас, сякаш 9 от всеки 10 билборда бяха техни. Когато човек от сутрин до вечер чува, вижда едно и също, това отегчава, омръзва, защото няма никаква връзка с ежедневието му. Не знам кой е авторът на ПР-стратегията на ПП, но той има голяма заслуга за загубата, защото липсваше позитивизмът“, смята социологът.

„В политически план едни нови избори най-тежко ще се отразят на ПП-ДБ, които ще се разпаднат като коалиция до 6 месеца“, прогнозира той. 

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени