Connect with us

Timeline

ПП или ПТП, така определиха скандалната пресконференция от днес

Published

on

От Фейсбук профила на Мария Спирова

Пресконференцията на ППДБ днес си беше ПТП. Както искате го разчитайте – Пътно Транспортно Произшествие, Пет Тегави дни По-късно, Престанете Толкова да Питате.

Но ако се спрем на катаджийската метафора, имаше няколко завоя през последните години, които МПС-то на промяната пропусна, преди да забуксува мъчително в изборната киша.

Пропусна разклона, на който ясно трябваше да се разграничи от Радев (след като на правата отсечка при протестите от 2020 му позволи да изпревари истиските им  инициатори с мръсна газ).

Не засече на кръстовището Москвича-беглец на дивашкия национализъм и не предложи негова ясна принципна алтернатива, губейки поддръжници там, където можеше да спечели още в интеревала 2017-2020.

Не взе отбивката към магистралата на обединението в правилния момент и остави ЦИК и Народното събрание в ръцете на безскупулни саботьори, а държавната власт – в ръцете на руски агент.

Не даде мигач и не присветна с фаровете по време на няколко предизборни кампании, за да имат разколебаните и морално отвратени избиратели индикация каква е посоката на движение и защо трябва да карат плътно зад водача на колоната, независимо колко гъста става мъглата на дезинформацията и хибридната война.

Тези пропуски имат своите ситуационни обяснения, но тук и сега те вече нямат значение. И понеже двигателят с вътрешно горене е прекалено напреднала технология, за да послужи за илюстрация на българския демократичен феномен, сякаш е по-удачно да се каже, че последните избори и произлезлите от тях медийни изяви са живописна илюстрация на пословицата..

 „Като се обърне каруцата, пътища много.“

Най-четени