Connect with us

Нюзрум

Бившата пиарка на Киро побесня и обяви кога отиваме на следващи избори

Published

on

„Очевидно отиваме на избори. Очевидно партиите ще трябва да поемат отговорността за това България да бъде оставена поне още 4 месеца в безвремие. Дано това да няма изключително тежки последици. Моята прогноза е, че най-нещастният народ в света – българският, е в състояние под формата на протест да направи избор, много скъп избор, който след това да плащат нашите деца“.

Това коментира пред БНР пиар експертът Диана Дамянова. Според нея не е реалистично да се създаде кабинет „Магнитски“ или кабинет на хартиената коалиция.

„Борисов е магьосник. Ако той реши, че му трябва кабинет, най-вероятно ще успее да събере някакви гласове. На следващите избори трендът на демократичното обединение ще бъде надолу, а трендът на „Възраждане“ ще бъде нагоре. А на по-следващите избори ще имаме непоклатима част на фашизоидна организация в българския политически живот, ако всичко това продължава“.

Според Дамянова Борисов не би подкрепил евентуално правителство на малцинството на ПП-ДБ.

Advertisement

За предизборната кампания тя изказа мнение:

„От една страна Борисов застана отново начело на ГЕРБ по един безпрекословен начин, проведе си сам кампанията и стигна до горната граница на своите избиратели. Борисов няма някъде да качва, неговият таван е изпълнен. Кампанията на ПП беше беззъба и безлична“.

По думите ѝ тази кампания е показала, че с пари избори не се печелят, дори в България:

„ПП не можа да победи един сам Борисов, който направи кампания“.

„ДБ работи с преференции – това показва колко е силно участието за ДБ. Тя представлява съществена част от вота на коалицията. Хората, подкрепящи ДБ, са обучени да използват преференциите“, коментира още пиар експертът. И добави:

Advertisement

„Когато имаш ярки личности в листите си, тези личности обикновено успяват да бъдат извадени на предни позиции. Това му е хубавото на демокрацията“.

Тя определи днешното изявление на четиримата лидери от коалицията ПП-ДБ като символен акт, с който са искали да покажат единство и че всички слухове за разделение не са верни.

„Твърде много слухове се сееха. Вероятно техният пиар екип е решил, че е добре те да се появят заедно, за да отрекат тези слухове и да покажат единна позиция“.

По думите ѝ вътре в самите парламентарни групи има гласове във всяка посока. Очевидно гласът на ПП и нейната твърда позиция „Никога с ГЕРБ и на никаква цена“ надделява, посочи Дамянова и добави, че самата тя подкрепя, че трябва да се спази предизборното обещание и не правят сътрудничество с ГЕРБ.

Бюджет се прави от този, който ще го изпълнява, категорична бе Диана Дамянова и обясни:

Advertisement

„Аз съм отявлен несъмишленик на Бойко Борисов. Но в този случай обаче той е прав – не може да се прави бюджет, при положение, че той ще се изпълнява от служебно правителство. Бюджетът е политиката на държавата. Какво ще прави една държава, зависи от нейния бюджет и как тя ще се държи. Как може един парламент със 7-дневен мандат или 15-дневен мандат да направи бюджет? Да, беше направено в предишните години, но не доведе до добро“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени