Connect with us

Нюзрум

Калин Сърменов със залп срещу ПП-ДБ, нарече ги национални предатели

Published

on

Правителство няма да има, виновните ще са национални предатели. Това каза за „Фокус““ директорът на Сатиричния театър „Алеко Констанитнов“ Калин Сърменов в отговор на въпроса какво направихме на тези избори и доволен ли е той от резултата.

Той бе категорчен, че ще се направи всичко, за да няма редовен кабинет: „Една единствена партия съм чул, която каза, че е готова да направи правителство с всички, за да има правителство и да има стабилност в България, но никой няма да направи това с нея, никой. И всички, които откажат, са национални предатели – да знаете това от мен“.

Сърменов коментира, че първо нямаме абсолютно никакво социално мислене един за друг, живеем на племенна основа и никой не си изважда абсолютно никакви изводи, което значи, че ние не можем да разделим сламата на две магарета.

„И това е резултат от ниската култура и ниското ниво на възпитание в тази държава. Българският народ е разделен, хората, които не живеят в България и хората без образователен ценз, не трябва да гласуват“, заяви той.

„Не е възможно, един народ в последните две години да няма крачка напред и да няма посока, след две години да гласува по този начин. Мисля, че това е меко казано ужасяващо като констатация за нас. Тази активност гласоподавателска беше просто поредната смешка, която ние сами за себе си някак си така язвително като че ли разказваме. Видяхме колко е разделен българският народ, видяхме как говорят хората, които не живеят в България, начинът, по който те реагират, като аз дълбоко съм убеден, че това нещо трябва да престане, че хората, които не живеят в България, не трябва да гласуват, хората, които нямат образователен ценз необходим, по някакъв начин формулиран в закон, нямат право да гласуват“, категоричен е Сърменов.

Директорът на Сатиричния театър коментира причините, довели до апатията на народа и негласуването на 2/3 от него: „Ние нямаме образователна политика, ние нямаме стратегически действия в тази посока. Никога не е имало в последните 30 години. Комунистите, разбира се, направиха всичко възможно да бламират ситуацията, в която т.нар. „демокрация“ се появи. Ние не сме имали смяна на управлението, ние имахме едни хора, които се пребоядисаха. Тези хора бяха внедрени. Извинявайте, но „Държавна сигурност“ и КГБ, това са системи, които години наред работят.“

Continue Reading
Advertisement

Най-четени