Connect with us

Нюзрум

Гешев заговори яростно за кризата: Попитах къде е държавата – и още нямам отговор

Published

on

Тези, които би трябвало да поемат отговорност, през последните две години предлагат само избори. Пет избора, без да се поеме отговорност за хората. Виждам говорене за реформи, срещу които стои фактически разруха. Това коментира главният прокурор Иван Гешев.

„Опит да се разрушат българските институции, опит да се съсипе една от малкото останали работещи институции – прокуратурата, напоследък и МВР. Като главен прокурор отговорността ми е да не позволя това да се случва”, подчерта още обвинител номер едно.

Гешев беше категоричен, че няма да допусне да се заплашват магистрати, жени и майки. „Няма да допусна да се оказва натиск върху колеги от МВР и магистрати, с опити за сплашване, дискредитиране, компроматна война и, може би, по-неприятни неща”, допълни главният прокурор. 

Той смята, че „все повече обект на атака ще е българската прокуратура”. „Ако 400 000 лв. струва отстраняването на висшестоящ полицай – колко струва отстраняването на вътрешния министър, на главен прокурор, на отделен магистрат. Попитах къде е държавата – и още нямам отговор”, поясни Гешев. 

По думите му страната се намира в „най-безпрецедентната криза”. „Освен икономическа, социална, тя е и конституционна. Достатъчно е да кажа, че Инспекторатът на ВСС и ВСС са с изтекли мандати, както и Конституционният съд. Кой има интерес от това? Интерес имат тези, които наричате олигархия, мафия, престъпност”, е мнението му.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени