Connect with us

Нюзрум

Скандален конкурс в Министерство на културата за Италианския лицей в Горна баня!

Published

on

Проведеният вчера „конкурс“ за избор на директор на Италианския лицей в Горна баня е поредно доказателство за необятните възможности на задкулисието в България. От години в десетки медии се изнасят скандални данни за сериозни злоупотреби и корупционни практики в учебното заведение. За близо четири десетилетия то бе превърнато във феодално владение от „временно изпълняваща длъжността директор“ Величка Велянова.

Под натиска на общественото мнение настоящият служебен министър Найден Тодоров най-накрая се осмели да финализира обявения преди близо година конкурс за избор на нов директор на лицея, но подведен от своите служители попадна в капана на хитрата кака Величка. От дирекция „СИХО“ /сценични изкуства и художествено образование/ с „временно изпълняващ длъжността директор“ Петър Матев му предложили да назначи „Изборна комисия“, като част от членовете й били лично посочени от Велянова /Петър Матев е в най-близкото й обкръжение и е член на Обществения съвет на НУКК/.

Вчера в 11,00 часа в Министерство на културата са се явили трима кандидати за „заемане на длъжността „директор“ в НУКК“. Протежето на Велянова Иван Капурдов е пристигнал със служебното й „Пежо“ и шофьор, придружаван от още един, изпратен от нея, учител. Според членове на Изборната комисия той е бил „силно притеснен и объркан“ и се е представил най-неубедително. Въпреки това, при гласуването се оказало, че Капурдов събира най-много точки… „Това ни падна като гръм от ясно небе“ – коментираха пред БЛИЦ запознати със странния конкурс. Като доказателство те предлагат повторно да се изгледат направените видеозаписи от конкурса и дори да се предоставят на медиите.

Иван Капурдов е учител по биология, любимец на Велянова и по мнението на ученици от Лицея, което вероятно му е помогнало да „спечели“ конкурса… Така в „Кралството на културата“ освен „кралицата“ – Сава Драгунчев, може да се появи поредната коронована особа – „принцесата“, а моделът „Велянова“ да се увековечи… /Вчера, още преди започването на конкурса, Величка Велянова е обявила пред учителите в НУКК, че Иван Капурдов вече е избран за директор…/ – Каква обективност и безпристрастност… И защо беше необходим целият този цирк и подигравка с подлъганите да вземат участие в конкурса други кандидати…

Единият от отпадналите двама кандидати пък се закани, че ще разкаже за скандалния „конкурс“ в едно от най-гледаните телевизионни предавания!

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени