Connect with us

Timeline

Ексклузивно! Нинова обвини Гълъб Донев в несправедливост, а главният виновник е..

Published

on

Решението на служебния кабинет на президента Радев за великденски добавки само на част от пенсионерите е несправедливо. Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

„Винаги, при всякакви кризи и при правителства на различни партии и коалиции, всички възрастни хора са подпомагани да посрещнат светлите християнски празници. А днес, при тази инфлация, това беше още по-необходимо.

Оправданието на служебния кабинет, че няма приет бюджет за 2023 г., е цинично. Самото правителство не пожела да внесе такъв миналата година, въпреки нашето настояване. В същото време служебният кабинет на президента Радев увеличи броя на членовете на бордове и им вдигна тавана на заплатите. Те сега получават над 14 000 лв. на месец. За месец повече от средна пенсия за цяла една година.

Оправданието, че няма пари, е абсурдно.

Кражбите от обществени поръчки и договори вървят с пълна сила. Хвалят се, че са преизпълнили приходната част на бюджета. Но справедливост и подкрепа за възрастните хора  няма. И този път не са му виновни партиите“, пише тя. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени