Connect with us

Нюзрум

Георги Марков заяви категорично: Борисов трябва да бъде премиер!

Published

on

Бойко Борисов трябва да бъде кандидатът за премиер. Това каза в предаването „България, Европа и светът на фокус“ на „Фокус“ бившият конституционен съдия и народен представител Георги Марков.

„Ето, вземете Англия, вземете Германия, Олаф Шолц, вземете Джорджа Мелони сега в Италия. За Орбан да не говорим колко години.

Вземете Пленкович, Хърватска, Мицотакис в Гърция и т.н. Навсякъде лидерът на победилата партия е кандидат за премиер.

Тези неща, които ги говорят наши политолози и т.н., за експертно правителство, за не знам, пък един даже каза не политическо, са приказки на кабинетни хора, които никога не са участвали в живата политика“, заяви Марков.

Според Марков трябва да има завъртане на конституционната ролетка.

„Преди това ще има разговори, да си говорят партиите. Много добре е направил Бойко, че говори с всички, но въпросът е следният: кой ще бъде кандидатът за премиер? Това с готини ректори, готини доктори, прочути, известни, силни в своята област вече се игра и не даде никакъв резултат.

Борисов трябва да е кандидатът за премиер на ГЕРБ и вече в разговорите, ако другите са съгласни да се говори за политики и т.н., те, политиките, например, по отношение на мигрантите са ясни на Борисов – пазене на границата, отлични отношения с Ердоган и отклоняване на мигрантите в друга посока, примерно. Така по тия въпроси да си говорят. Но основният въпрос за мен е кой ще е кандидатът за премиер на България.

Не може да слагаме хора да се учат на политика в момента, когато сме на прага на Трета световна война, на мощна мигрантска вълна – подчертавам, мощна мигрантска вълна.“

Георги Марков е категоричен, че тези избори са показали, че България е в много тежка политическа криза, защото отново две трети от българските избиратели не гласуваха за парламент. „Много слаби са партиите в България“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени