Connect with us

Timeline

Борис Марков заговори за отчаяния вик на Промяната “моля, не ни бийте” и предвеща края им

Published

on

От Фейсбук профила на Борис Марков

Позицията на ППДБ, че няма да подкрепят правителство, но ще подкрепят политики, е отчаян вик към американското посолство “моля, не ни бийте”. Така, те казват на амбасадата, че ако има например искане за оказване на военна помощ към Украйна, те ще подкрепят и ще мине. Т.е. каквото си поискат американците ще става и без да подкрепят кабинета.

Да, ама не. Защото цената на подобно решение се плаща от правителството. А те в него не участват. Няма кой да те остави да си гласуваш каквото си искаш, друг да плаща цената. Еле па когато си такъв аматьор в политиката.

Сега на Борисов и ГЕРБ им предстои важен разговор с новия посланик, който започва така:

– Ние осъзнаваме важността на подобни тежки решения за Украйна. Дайте сега да обсъдим с какво можете да помогнете да не паднем от власт след три месеца от подобни тежки, но много важни решения…

И могат да си поискат всичко. От папката на Кирчо, до записките и записите на пътеводителя “По пътя, на копринката”. От гаранции за бъдещето си, до промени в Магнитски и в кой университет ще учат децата на Горанов… да не продължавам с примери, могат да си поискат абсолютно всичко.

И ще им бъде дадено.

Три месеца по-късно, ПП и ДБ губят смисъла на съществуването си. Еничарският корпус ще бъде разпуснат.

Най-четени