Connect with us

Fake Harvard

Думи на Петков от преди изборите го заковаха: Електоратът ще накаже партията, която не…

Published

on

Преди точно седмица, на 29 март, лидерът на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков бе гост в сутрешния блок на Нова ТВ, където беше попитан, ако коалицията им се окаже на второ място след 2 април, дали биха подкрепили правителство на първия.

„Знаете ли, напълно невъзможно е да се случи в момента, защото ние виждаме, че не просто сме първи, ние сме първи с преднина. Ние в последните 2 избора всеки път сме 5% „изненада в изборите“. Това ни е трети избор на нас, не се явяваме 5 пъти, и сме водещи преди изборите. Очаквам поне 5% да водиме“, прогнозира бившият премиер.

„Имаме доста добри социолози, които работят за нас също и непрекъснато ни дават информация от говорене с доста голяма широка група хора, виждаме доста явна преднина, която няма как да бъде променена“, уверен беше той.

На контравъпрос, а ако са победители, но никой не подкрепи тях, могат ли да гласуват правителство на втория, Петков избегна да отговори.

„Това, което ние виждаме е, че със всеки избори, цената да не подкрепиш, се увеличава много. И мисля, че въпреки всичката цялата реторика преди изборите сега, няма политическа партия в България, която не осъзнава, че ако не ни подкрепят нашите 5 позитивни политики, нали този път говорим само за решения на хората на проблемите, тогава наказанието на електората ще бъде огромно“, категоричен беше лидерът на ПП.

На реплика на водещия, че това с наказанието важи и за ПП, Кирил Петков обясни с усмивка:

Мандатът ще бъде при нас, защото ние ще сме победители, всички трябва да го разберат. Аз мисля, че на хората им омръзна първи, втори, трети, пети. Аз мисля, че който е първи, той трябва да поеме политическата отговорност и ние няма да правим никакви експертни работи и правителства“, разказа още за мечтите си Петков преди точно една седмица.

Най-четени