Connect with us

Нюзрум

Костадинов обяви ще участва ли в съставянето на правителство, посочи 2 варианта за бой

Published

on

„Няма да спрем да работим в посока възстановяване независимостта и сигурността на България“, това заяви председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов на първата конференция на партията му след извънредните парламентарни избори.

„Сякаш българските граждани не успях да разрешат политическата криза с вота си. Не че е невъзможно да има правителство. Напротив – има три варианта“, заяви Костадинов.

„Но след изказването на „Продължаваме промяната“ (ПП), че няма да подкрепят ГЕРБ, то първият отпада, вариантите са вече по-малко, а това е най-логичното.

Вторият вариант обединява ПП с „Демократична България“ (ДБ), БСП, „Има такъв народ“ (ИТН), ДПС.

Третият е ГЕРБ, ДПС, ИТН и БСП. Тук може би проблемът ще бъде заради това, че от БСП заявиха, че няма да правят коалиция с ГЕРБ, но от друга страна няма невъзможни неща“, заяви Костадинов.

„Тепърва ще видим кои от тези сценарии ще се осъществят. Нашата позиция е ясна – единственият кабинет, който ще подкрепим е с мандата на „Възраждане“. Готови сме със състав на Министерски съвет“, разясни той.

„В настоящата ситуация пред формациите, които са на първо и второ място, съществуват точно два варианта. Или да направят правителство и да ги бият техните избиратели, или да направят правителство и да ги бие американското посолство“, каза Костадинов.

По думите му ДБ няма да имат проблем да управляват с ГЕРБ, тъй като вече няколко пъти са го правили.

„Хубавото нещо на демокрацията е, че дава възможност за избор, а по-хубавото нещо е, ако изборите са почести. Защото това не позволява на политиците да се самозабравят и да са по-дисциплинирани.

Това е хубаво и за българските избиратели, защото така могат да поправят грешките си. а е хубаво и за българската държава“, допълни Костадинов.

Трикракото столче на българската политическа система, разположено на левия, десния и суверенистки полюс започва да пропада“, допълни той.

По думите му партията събира все повече симпатизанти, защото правят това, което са казали преди изборите и не се отмятат от думите и обещанията си.

Не се влияем от пропагандни клишета и не могат да ни уплашат репресивни натиски на властта и апаратния режим”, допълни той.

Костадин Костадинов не скри, че е искал „Възраждане” да има още по-висок резултат и увери, че ще се бори за това при следващи избори.

Към момента „Възраждане“ е най-голямата политическа сила в България, защото другите са коалиции“, добави Костадинов.

„Компромиси с принципите, идеалите, програмата и целите си не сме правили и няма да правим. Крайно време е да върнем доверието на българските граждани в политиците – тези, които не крадат, не лъжа и спазват обещанията си.

Битката ни е много трудна, защото 33 години ни се казва, че нищо не зависи от нас, че сме малка държава и т.н. Заради това успехът ни няма да е бърз и лесен, но ще успеем“, допълни той.

„По време на предизборната кампания казахме, че в България започва тиха електорална революция. Сега тя се разширява и ще победи… много скоро“, категоричен бе Костадинов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени