Connect with us

Нюзрум

Татяна Дончева с ново 20 след изборите

Published

on

„Има желание формацията ни да участва на местните избори през есента. … Можем да предложим нещо по-модерно и по-ново. Упоритостта и търпението не може да не ни доведат до успех“.

Това каза пред БНР Татяна Дончева, лидер на „Движение 21“, част от „Левицата!“. 

По думите ѝ новото формирование е било създадено прекалено скоро преди предсрочните парламентарни изборите и не е ставало достатъчно разпознаваемо, въпреки че повечето лица в него са добре познати, но като представители на различни формации:

„Затова „Левицата!“ не можа да събере като във фокус очакванията на разочарованите от БСП„.

Татяна Дончева беше категорична, че за „Левицата!“ не подлежи на обсъждане членството на България в ЕС и НАТО:

„Ние сме малка страна и трябва да си знаем мястото, в добрия смисъл на думата. В тази част ние трябва да се отличим от „Възраждане“, защото иначе щяха да ни сложат на платформата на партията на Костадин Костадинов. Ние не искаме излизане от ЕС и НАТО, но не сме склонни да се съгласяваме с всичко, особено по отношение на ангажиментите към войната в Украйна. Ние настояваме да имаме една по-малко ангажираща позиция“.

В предаването „12+3“ лидерката на „Движение 21“ коментира, че България има нужда от единен ляв субект, който би могъл да победи останалите политически сили:

„Можем да им се противопоставим само ако сложим на пиедестал целта за интелектуално превъзходство на левицата. Не може, когато сме загубили интелектуалната битка, да претендираме, че ще чертаем икономически хоризонти“. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени