Connect with us

Fake Harvard

Пореден провал за ПП, прецакаха ги и най-ближните! ДБ вкарва свои депутати в парламента за сметка на други

Published

on

Размествания с преференции може да доведат до напрежение в коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“. Справка на „Флагман“ показва, че се очертава по-голямата формация да претърпи сериозни щети заради по-малката.

Шестима кандидати за народни представители от „Продължаваме промяната“ (ПП) вероятно ще бъдат изместени. Това посочва и Иван Христанов – депутат от ПП в последния парламент. Той не участва в изборите и излезе със заявка да създаде своя партия.

Според него ПП ще разполагат с 40 народни представители в 49-ото Народно събрание (НС), а ДБ – с 25. Припомняме, че в предишния парламент „Продължаваме промяната“ имаха 53-ма депутати, а „Демократична България“ – 20.

„ДБ изместиха 6 депутати на ПП с преференции. Все пак, това помогна на общия вот“, написа Иван Христанов във фейсбук по повод преминалите избори.

Advertisement

Справка на „Флагман“ като че ли потвърждава думите на Христанов.

Иван Белчев от ДБ измества с преференции в Русе втората Рена Стефанова (ПП).

В Бургас Димитър Найденов влиза в НС за сметка на Богомил Петков.

В Пловдив-град Манол Пейков „избухва“ с преференции за сметка на Милен Матеев.

Във Варна Антон Тонев няма да влезе в парламента – той е изместен от Стела Николова.

Advertisement

В Плевен Свилен Трифонов изпреварва Деян Петков. А в Хасково Катя Панева влиза в парламента за сметка на Веселин Недев.

Прави впечатление, че „преференциалните“ депутати са почти изцяло от едната от партиите от „Демократична България“ – „Да, България“. Изключението е в Хасково – Катя Панева е представител на „Демократи за силна България“ (ДСБ).

Засега данните не са официализирани. Възможни са и допълнителни размествания и джентълменски отстъпки между партиите в коалицията ПП-ДБ. 

Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени