Connect with us

Нюзрум

Извънредно: ИТН с първи думи след изборната бомба, Слави се готви за…

Published

on

„В момента знаем това, което и вие знаете. Все още е рано, резултатите са на база екзитпол. Явно ИТН ще е част от 49-ия парламент, което е огромна отговорност.

Това бе първият коментар на Станислав Балабанов от ИТН във връзка с новината, че формацията все пак влиза в 49-ия парламент.

„Ще направим всички възможно, за да заработи той“, обеща Балабанов

„Нека все пак изчакаме финалните преброявания, тогава ще дадем и по-широко изявление по темата“, заяви той.

„Хората намериха сили да излязат и да гласуват въпреки кризата у нас, което е предизвикателство в такава ситуация. Беше интересна предизборна кампания, направихме всичко възможно да гледаме гражданите очи в очи. Те ни призоваха да има спокойствие и работещ парламент, към това се стремим. Може и още да се желае от резултата“, добави Балабанов.

Той не пожела да каже дали ИТН би се коалирала с някого и точно с кого. Все пак бе запитан дали биха стъпили отново в съюз с ПП и той не отрече подобна възможност:

„Всички казват и искат повече да няма червени линии. Тези линии няма да понижат инфлацията или ще регулират външната ни политика. Виждате какво се случва в РСМ. Искаме нормални разговори в бъдещия парламент, нека вотът да приключи официално“, каза той.

Балабанов призна, че очаква ИТН да има подкрепа и в чужбина. Според него още е рано да се каже кой е големият губещ, но намекна че са някои от новопоявилите се политически формации, като „Левицата“.

Той бе запитан чул ли се е със Слави Трифонов:

„Г-н Трифонов е активен в социалните мрежи, той обаче ще изчака официалните резултати и ще направи широко изявление“, каза Балабанов.

Най-четени