Connect with us

Нюзрум

Нинова огласи какъв фатален за България ход готви Петков, това ще съсипе страната

Published

on

Не съжаляваме, че бяхме част от кабинета „Петков. За 7 месеца изпълнихме обещанията си към гражданите. Това заяви в ефира на bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Уязвимите групи получиха най-доброто, което можеше към онзи момент, благодарение на БСП“, каза тя.

„Дори Росица Велкова сама си опроверга доклада, БНБ също го опроверга“, подчерта още лидерът на БСП.

Според нея в момента заради предизборната кампания се пускат много фалшиви новини.

„Ще вземем решение дали да участваме и в какво правителство след вътрешнопартийно допитване. ПП и ДБ постоянно пускат някакви тези, които са внушаващи сигурност и нестабилност. Говорят за правителство на малцинството. Асен Василев после е казал, че ще търси подкрепа от ГЕРБ. Борисов също говори за правителство на малцинството. Христо Иванов говори, че ще прави плаващо мнозинство с ГЕРБ“, каза тя.

По думите й правителство на малцинството е опасно в кризата, в която се намираме.

„Имаме опит от няколко парламента без стабилно мнозинство, а с плаващо. Това е ад за работа. Парламентът не е сигурен, тича се от група в група за осигуряване на гласове. Това не работи добре за България“, категорична е тя.

„Не съжаляваме за връщането на хартиената бюлетина, това ще върне повече хора пред урните и ще вдигне избирателната активност“, заяви социалистката.

„ПП и ГЕРБ нямат разлика. Всеки обвинява другия в кражба“, смята Нинова.

Според нея само БСП е алтернатива на тези две партии. По думите й все пак обаче може да има общо по отпределени политики между формациите в новия парламент

„По външната политика Шенген може да е общ приоритет. Друг такъв може да бъде борбата с мигрантите или с корупцията“, каза тя.

„Тук не става въпрос за коалиции, а за национален интерес. Бюджетът също е важна тема“, смята Нинова.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени