Connect with us

Нюзрум

Категорично: ДПС има всички шансове да реализира мандат от София

Published

on

Пълна зала с повече от 150 младежи присъстваха на дискусия с лидера на европейските либерали Илхан Кючюк и водача на листата в 23 МИР София – Валентин Тончев. Събитието се проведе в Студентски град, а интересът към него бе доказателство, че потенциалът на ДПС – София се разраства с всеки изминал ден.

Евродепутатът Илхан Кючюк бе пристигнал специално, за да подкрепи дългогодишния си колега в Европейския парламент Валентин Тончев.

„В България войната между институциите трябва да се прекрати, защото така кризите все повече ще се задълбочават. Ето защо смятам, че ролята на ДПС в този парламент ще е много голяма. С годините доказахме, че ДПС може да реализира мандати не само в малките градове, а и в областните. Софийската листа на ДПС на тези избори изпъква с последователност, експертиза и стабилност.“, каза Илхан Кючюк пред аудиторията.

Той добави още, че с водача на листата Валентин Тончев се познават от дълги години, заедно са работили рамо до рамо в младежката организация, а след това и в Европейския парламент и насърчи младежите да гласуват доверието си на един изявен и доказал се външнополитически експерт.

Водачът на листата благодари на всички присъстващи за интереса и заяви:

„Пълната зала, която виждам днес е доказателство, че ДПС е най-подготвената, модерната и визионерска партия в България, която има решенията и програмата за развитие на България. Сигурин съм, че в неделя всички заедно ще покажем, че ДПС вече присъства и в столицата и може да задава както дневния ред в София, така и в останалата част от България.“

Събитието продължи с дискусия с публиката по важни въпроси като инфлацията,  съставянето на редовен кабинет, приоритетите на България – Еврозоната и Шенген.

На събитието присъстваха редица изявени и опитни политици от Движението за права и свободи – доц. д-р Нигяр Джафер, Сабрие Сапунджива, Метин Казак, Радослав Ревански, Салиха Емин и др.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени