Connect with us

Гербери

От ГЕРБ издадоха какъв кабинет готвят, канят на преговори „Възраждане“ и..

Published

on

Ще поканим на преговори всички, дори „Възраждане“, които имат антагонистични виждания. Може да няма официална коалиция или споразумение за сформиране на правителство, но някои идеи може да образуват плаващи мнозинства. 

Това каза за “Твоят ден“ Георг Георгиев от ГЕРБ-СДС.

„Имаме поне няколко варианта за коалиция, не сме разчертали дебели разделителни линии, както ПП. Водим диалог с всички без да се инатим и да поставяме ултиматуми. Ако получим първия мандат, можем да проведем нови разговори и да намерим къде държавата има интерес, около който да се обединим.

Коалицията на ПП-ДБ е чисто математическа, двете партии по отделно щяха да имат катастрофални резултати. Ако те решат да работят за държавата, ще срещнат разбиране в нас“, посочи той.

По думите му ГЕРБ има превес над другите партии за изборите, но най-важното ще е кой ще има възможност да формира правителство.

„Единствената политическа партия, която е заявила такава готовност,  която има волята и тръгва с такава заявка, е ГЕРБ. Опонентите ни заявяват как това няма да се случи. Кабинет на малцинството е много амбициозна и рискована цел. ПП и ДБ не могат да съставят правителство без подкрепа от ГЕРБ“, коментира Георгиев.

Според него случващото се при служебното правителство е отговорност на президента. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени