Connect with us

Fake Harvard

Асен Василев разкри какво крои ПП след изборите, чака ни…

Published

on

Политическата криза ще бъде решена от избирателите. В крайна сметка ние сме само представители на това, което хората мислят и искат. Това заяви в ефира на БНТ съпредседателя на ПП Асен Василев.

„Вече около две години сме на кръстопът. Не може да има ясна посока, в която да тръгне страната. Едната посока е написана на плакатите на колегите от ГЕРБ – „Стабилност отново“, а другата е да имаме един нормален европейски живот с европейски доходи. През последната година се видя, че това е възможно“, смята той.

По думите му именно заради това има фундаментални сблъсъци за финансовата политика на страната.

Според него, ако хората излязат и дадат ясна посока, в която страната да се движи, ще се спомогне за решаването на политическата криза.

По думите му няма как да се появи от някъде спасител, а сами трябва да решим проблема.

„Ние със сигурност ще предложим кабинет и смятаме, че страната трябва да бъде управлявана от редовен кабинет“, подчерта Василев.

На въпрос дали трябва България да подкрепи Украйна открито с оръжие, Василев отвърна положително.

„Това определя начина по който нашият район ще работи – дали ще има сфери на влияние и ние ще сме васали, или сами ще определяме как да водим политиката си“, каза той.

Той даде пример с „триъгълните сделки“ и Словакия, която за самолети е получила хеликоптери. Тогава се намеси и Костадин Костадинов, който бе в студиото:

„Отстъпката, която получиха, е като черния петък, където предварително вдигат цените, за да ги намалят после. Такава е американската политика“, през смях се намеси той.

Най-четени