Connect with us

Нюзрум

Фандъкова заговори за правителство и обяви новина, от която всички в София изтръпнаха

Published

on

„За всички е много неудобно, че нямаме бюджет, но благодарение на финансовата дисциплина, която винаги сме имали, особено в условията на криза, без да натоварваме гражданите, на които тя се оказва още по-сериозно, работим, за да можем да имаме още по-висока събираемост и да използваме безвъзмездни средства.

За първото тримесечие на тази година имаме с 28 милиона повече събрани данъци, благодаря на гражданите. Очакваме с нетърпение формирането на правителство и приемането на национален бюджет“, това каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

„Има две сериозни предизвикателства – градският транспорт и увеличаването на цените на строителни материали и приемането от Министерски съвет на методиката на индексация“, отбеляза още тя.

„И ние, и всички останали общини, имаме много конкретни задачи с техническото обезпечаване на секционните избирателни комисии. Длъжни сме да изпълняваме закона и указанията на Централната избирателна комисия (ЦИК).

След последните промени в Изборния кодекс ще се гласува зад паравани, а не в тъмни стаички. Проблемът беше, че нямаше никакви технически параметри за това колко да са високи, накъде да са обърнати и чрез сдружението на общините беше направено запитване към Министерски съвет, но отговорът беше ние да решим какво да правим“, обясни столичният кмет.

„Затова написах писмо към ЦИК, за да погледнат сериозно, защото докато те боравят с документи, ние работим с хората, които искам да са спокойни. Взехме решение да използваме елементи от тъмните стаички, които вече имахме, и да бъде оформен параван, който да бъде отворен към комисията.

Избирателят ще бъде с гръб комисията и тайната на неговия вот ще остане. А в същото време няма да има възможност да снима или да подменя бюлетини“, заяви Фандъкова в сутрешния блок на bTV.

Тя посочи, че отговор от ЦИК не са получили, но приемат тази липса на отговор за съгласие.

Фандъкова бе категорична, че няма данни за злоупотреби при ремонта на улица „Граф Игнатиев“ в София. „Това е установила проверката на ОЛАФ“, съобщи Йорданка Фандъкова.

Столичният кмет разкри, че Столичната община предвижда забрана за паркиране около храм паметника „Александър Невски“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени