Connect with us

Гербери

Знакови лица от ГЕРБ се срещнаха с браншовите организации на заведенията

Published

on

Създаване на браншова камара, запазване на 9% ДДС като постоянна мярка и облекчаване на процедурата по издаването на работни визи за работници от трети страни бяха въпросите поставени от Българската асоциация на заведенията/БАЗ/ и Сдружението на заведенията в България /СЗБ/ пред кандидатите за народни представители от ГЕРБ/СДС–Варна, начело с водача на листата Даниел Митов.

В срещата участваха и кандидатите за 49-то НС Павел Христов, Красен Кралев, Славена Точева, адв. Бранимир Балачев и Щерю Георгиев, предприемач от бранша. Борислав Лазаров, областен координатор на БАЗ и Марин Сотиров, зам.-председател на СЗБ благодариха на ГЕРБ/СДС, чиито представители Красен Кралев и Любен Дилов бяха вносители на предложението за запазване на 9 % ДДС до края на 2023 г, прието от миналия парламент.

„При управлението на ГЕРБ данъците не са вдигани. Няма да ги повишим и сега. Ще увеличим събираемостта на приходите“, увери водачът на листата на ГЕРБ/СДС-Варна Даниел Митов.

Той приветства създаването на браншова камара, която ще саморегулира нелоялната конкуренция, сивата икономика и ще гарантира приходите в държавата. Управлението на ГЕРБ е извеждало страната през толкова кризи – след правителството на Орешарски, от последиците на ковид епидемията и ако коалицията ГЕРБ/СДС е първа политическа сила, ще гарантира запазване на данъците, предвидимост за бизнеса и перспектива за развитието му, въпреки състоянието, в което остави държавата т.н. Промяна, каза кандидатът за народен представител Павел Христов. Красен Кралев припомни за острите изказвания срещу 9% ДДС до края на годината от страна на Мартин Димитров и останалите представители от ДБ в парламентарните дебати.

Advertisement

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени