Connect with us

Timeline

Политолог скочи срещу Йотова, нарече я: Най-скъпоплатеният безработен в държавата

Published

on

Йотова участва в свалянето на редовното правителство с непрестанни вербални атаки. Меси се на партиите

Не й се плаща от джоба на данъкоплатците, за да се държи като „черна станция“ и да се намесва в изборите. И за кой ли път да нарушава конституцията, според която президентската институция олицетворява единството на нацията. Никъде не пише разделението. Никъде не пише президентската институция да отблъсква избирателите от урните и да громи кампанията. Това заяви политологът Калоян Методиев по повод коментарите на вицепрезидента Йлияна Йотова за хода на предизборната кампания.

Илияна Йотова пак се намеси в предизборната кампания. Най-скъпоплатеният безработен в държавата определи надпреварата като вяла и встрани от важните въпроси за държавата.

Този ѝ пореден противоконституционен акт има две измерения.


Първо, кампанията е динамична, с ярки сблъсъци, които дори надминават добрия тон. Освен това има сериозно идейно противопоставяне по теми като войната в Украйна, инфлация и таван на цените, финансовата стабилност, Еврозоната, джендър идеологията в училищата, за каква точно социална политика да отиват парите и колко, за данъците, доходите и пенсиите, за съдбата на паметниците, за енергетика, за мигрантската криза и т.н. Всичко това са маловажни теми според вицепрезидентката. Явно нейният дневен ред е друг от този на обществото и неговите партии.

Написа на страницата си във Фейсбук Калоян Методиев.

Той подчерта още:

Второ, не е нейна работа да определя каква е кампанията, нито постоянно да напада партиите. Не ѝ се плаща от джоба на данъкоплатците, за да се държи като „черна станция“ и да се намесва в изборите. И за кой ли път да нарушава конституцията, според която президентската институция олицетворява единството на нацията. Никъде не пише разделението. Никъде не пише президентската институция да отблъсква избирателите от урните и да громи кампанията.

Advertisement


За последната година тя участва в свалянето на редовното правителство с непрестанни вербални атаки, намесваше се във вътрешнопартийни въпроси и предизборни кампании.

Няма нито спирка, нито отговорност!
Деликатният въпрос е, че ако започне процедура по импийчмънт Йотова може да се озове в ролята на държавен глава. Рискът е, че с това ѝ поведение може обществото да получи още от същото, а и по-лошо. Очевидно напористата дама „загрява“ на тъча.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени