Connect with us

Нюзрум

Бяс в ДСБ: Защо Херо Мустафа ни натрапва за лидер комунистически прокурор на Тодор Живков!?

Published

on

Вълна от гняв и недоумение се надигна в социалните мрежи след публикуването на снимката от поклонението пред паметника на Роналд Рейгън вчера в София, събрала в кадъра заедно американския посланик Н. Пр. Херо Мустафа и лидера на ДСБ в оставка и кандидат за нов мандат на поста ген. Атанас Атанасов. 

Общото появяване във фотоса на двамата политици предизвика недоумение от действията на Мустафа, предвид предстоящата в събота Национална конференция на ДСБ, която ще излъчи или бившия шеф на Националната следствена служба, или единствената претендентка за мястото му на председател Цецка Бачкова. 

Според симпатизанти на градската десница показването й 3 дни преди вота на тъмносините е ясен знак, че тя подкрепя негласно именно генерала за поста. Сред най-острите критици от символния акт на Мустафа се показа учредителят на Инициативния комитет по издигането на Лозан Панов за кандидат-президент, впоследствие оттеглил подкрепата си за него, журналистът и отявлен демократ и костовист Марио Гаврилов. Ето какъв упрек отправи той в навечерието на изборите в ДСБ заради кадрото от сряда: 

„Не особено допустим опит за намеса на посолството в политическия процес у нас преди избора на ДСБ в събота. По времето на мандата на Рейгън Атанасов е бил прокурор в репресивния апарат на комунистическа България. By the way, след като поводът е 6-ти февруари, защо опъвате рамо на такъв човек на 9-ти, госпожо посланик?“. 

Пиарката на прясно възстановения на работа във ВАС Панов Ивет Добромирова също се включи в задочните питания към Херо Мустафа: „САЩ избира лидер на ДСБ? Верно ли?!“, а мнозина напомниха на американския посланик биографията на ген. Атанасов и отсъдиха, че тя прави грешен избор и по отношение на явната, както я наричат, намеса във вътрешната политика на страната, и в това да даде „рамо“ тъкмо на него в момент на бурни вътрешнопартийни за тъмносинята фракция времена. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени