Connect with us

Fake Harvard

Премиер, женен за мъж, харесал Кирил Петков

Published

on

Премиерът на Люксембург подкрепи Кирил Петков в предизборната кампания. Затова се похвали самият съпредседател на ПП в социалните мрежи. „Трети премиер с европейска подкрепа“, изтъкна Петков. Само преди дни премиерът на Белгия заяви „безпрецедентна“ подкрепа за коалицията на ПП-ДБ, но и на ДПС.

Опитвайки се да замаже жестокия гаф Кирил Петков днес реши да се похвали с министър-председателя на Люксембург. Ксавие Бетел е премиер, около който не липсват скандални истории. Той беше наречен от някои медии „copy/paste“ премиер, след като бе обвинен в безочливо академично плагиатство. След журналистическо разследване стана ясно, че 54 от 56 страници в дипломната работа на Бетел съдържат текстове на други автори без посочване на източника. Което означава, че 96% от „труда“ политика са преписани.

Именно с плагиатстваната дипломна работа през 1999 година Бетел е завършил магистратура.

Той става министър-председател на Люксембург през 2013 г. През 2018 г. либералният политик създава коалицията със социалистите и Зелените. Преди да стане премиер, той е бил кмет и действащ адвокат.

Бетел се прочу и с брака си с 36-годишния белгийски архитект Готие Дестне. И двамата не крият сексуалността си и след четиригодишна връзка през 2014 г. се сгодяват. А година по-късно сключват брак – малко, след като узаконяват еднополовите бракове в Люксембург. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени