Connect with us

Импийчмънт

Протестъри нападнаха Радев! Ето защо..

Published

on

„България не подкрепя и не е част от общата поръчка за доставка на снаряди за Украйна. България ще подкрепи европейските дипломатически усилия за възстановяване на Украйна. Докато управлява служебното правителство България няма да предоставя на Украйна своите изтребители, нито своите зенитно-ракетни комплекси, нито танкове и бронетранспортьори. Това заяви президентът Румен Радев при откриването на конференцията „Антикорупция и национална сигурност“.

Това изявление на президента Румен Радев разбунтува за пореден път довчерашните му избиратели от протестърските среди, както и симпатизантите на ПП и ДБ.

Лансираният от АБВ, а впоследствие на два пъти издиган от БСП държавен глава втори мандат, се ползваше с откритата подкрепа на същите симпатизанти, без чиито гласове преизбирането му на поста преди година и половина щеше да бъде невъзможно. През 2021 година в ТВ дебат Радев дори заяви категорично, че Крим е руски. Това се случи месеци преди Русия да нападне Украйна.

Едва през последните месеци, с около 7 години закъснение, откровено проруските позиции на президента започнаха да правят впечатление и на доскорошните му фенове.

Advertisement

Във вторник, в социалните мрежи заваляха критики в Радев и недоумение кога така се е обърнал на 180 градуса.

Предлагаме ви част от коментарите по темата:

Радослав Бимбалов

Не можете да прочетете между редовете това изявление?

Нека ви помогна.

Advertisement

„Докато управлява служебното правителство, България няма да е част от европейската битка срещу надигащия глава руски фашизъм, няма да изпълнява ангажиментите си като част от ЕС и НАТО и няма да разглежда себе си като независима от Русия държава.“

Дори няма да коментирам безобразното предизборно внушение, което този овластен путиноиден български офицер си позволява.

Това лице в момента еднолично управлява държавата ни. Ако все още не ви е хванало страх, значи или сте пълни наивници, или сте изключителни мазохисти.

Николай Хаджигенов

Радев е позор!

Advertisement

С отвращение

Един обикновен АДвокат

Илиян Василев

По повод на откровената лъжа на Радев – Стоянов, че в сделката за 2-та милиарда евро, за боеприпаси, не се включвали калибри, които ние имаме на склад и произвеждаме, ето думите на Борел: „ЕС ще финансира боеприпаси за западни И СЪВЕТСКИ оръжия, като в списъка за закупуване са включени артилерийски снаряди с калибър 155 мм и 152 мм. Държавите членки ще могат да действат самостоятелно, ако не желаят да се присъединят към общата схема за закупуване на ЕС, каза той. Доставките на боеприпаси от ЕС за Украйна трябва да бъдат „бързи, евтини и в необходимите количества“, каза той, като омаловажи опасенията, че снарядите няма да пристигнат навреме.

Моят въпрос към агентите на Москва Румен Радев и Димитър Стоянов – Путин е пътник към Хага, вие определено няма да попаднете в Акапулко.

Advertisement

Веселин Дремджиев 

Македония (!!) е предоставила 4 щурмови самолета Сy25 на Украйна. Което, както написа някой в Туитър, доказва, че „нямат нищо общо с нас“.

Наистина – в София путиновите проксита във властта, начело с Радев, отчаяно се гърчат, лъжат безочливо и заработват за последно.

Деян Мотов

Натовски генерал ли е тоя сопол

Advertisement

Хаго Бабикян

Окаяно човече с пагони, съжалявам, че съм дал два пъти гласа си за теб. Как не можаха хората, които стоят зад него, да му измислят нещо по-правдоподобно за аргумент да не помагаме на Украйна?! Как да звучи логично от устата на военен да говори за постигане на мир във война (започната от Русия) единствено и само чрез дипломация?! Я да си представим, че САЩ едно време са решили да кажат на Съюзниците, че то тая работа с насилие няма да стане и трябва с дипломация. Дали Хитлер щеше да спре при Москва, а? Не мисля.

Войната един ден ще свърши и ще се помнят делата. Ясно и отчетливо ще е ясно кой каква позиция е заел, какво е казал, как и с какво е помогнал. Е, нали щяхме да се въвлечем във войната, ако пратим оръжия, г-н Радев, какво стана? Путин нападна ли ни? Не. Врели-некипели не ми се слушат повече.

Президентът на една страна е нейното лице. Той трябва да е мъж на място и да не се страхува да вземе подобни решения, когато се появи необходимост. Въпрос на достойнство, изправен гръбнак и елементарен прочит на политическата обстановка.

Румен Радев, за такива като теб хората са измислили фразата „from hero to zero“. Ти може би знаеш как е на руски.

Advertisement

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени