Connect with us

Нюзрум

Не е за вярване за какво осъдиха Волен Сидеров

Published

on

Лидерът на партия Атака Волен Сидеров е осъден за обида и клевета срещу съпредседателя на националистическата формация ВМРО Искрен Веселинов. Това реши Софийският градски съд. Сидеров е глобен с 5000 лв., които трябва да изплати на Веселинов.

Веселинов заведе делото срещу Сидеров заради негово интервю за 24 часа на 18 септември 2019 г., в което го нарича лъжец. Сидеров казва също така в интервюто, че тогавашният заместник-председател на ВМРО „лъже брутално в голяма централна медия“.

През 2017 г. Атака, ВМРО и НФСБ участваха в коалиция Обединени патриоти на парламентарните избори за 44-ото Народно събрание и имаха обща парламентарна група.
Думите на Сидеров са в отговор на Веселинов, който също пред 24 часа (на 16 септември 2019 г.) коментира вътрешен за тогавашната парламентарна група конфликт. Според лидера на Атака парламентарната група трябва да се разпусне, защото без неговата партия тя не е легитимна. Веселинов отговаря, че Атака никога не е фигурирала в името на парламентарната група.

Сидеров води листите в София и Варна за парламентарните избори на 2 април, като Атака е част от коалиция Неутрална България, в която влизат още Българската комунистическа партия, Партия на българските комунисти и Русофили за възраждане на Отечеството.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени