Connect with us

Fake Harvard

Скандал в ПП-ДБ! Не е за вярване, бият се за преференции

Published

on

Тежка битка и удари под кръста за привличане на преференции е станала между Стела Николова от ДБ и колегата ѝ Благомир Коцев от ПП, научи Tribune от свои източници. И двамата кандидат-депутати са в обща листа, но борбата е за повече гласове, защото макар да са на 7 и 8 място в листата, се надяват това да ги изстреля за номинация за кметските избори във Варна през октомври.

Напрежението между двете партии в морската столица започна още миналата година, след лют спор кой да бъде назначен за областен управител. Тогава надделя „Промяната“, която сложи на поста Благомир Коцев. Той обаче остана в общественото съзнание като некомпетентен и объркан човек.

Причината е, че Коцев се провали с бюджета на града като блокира за една година в съда, и направи опит за узакони летния си ресторант „Хоризонт“, разположен незаконно на 2 дка поляни в Морската градина. Въпреки това, той се представя като защитник на зелените площи?!

Благомир Коцев бе и човека, който лично атакува в съда всички заповеди на кмета за спиране на колите в парка, но въпреки това, продължава да твърди, че ще работи за спасяването на Морската градина

Именно поради тези странни ходове на Коцев на предходните избори Коцев успя да вземе едва  1042 преференции.

Конкурентката му Стела Николова събра 3077 гласа, с което се създаде напрежение между нея и водача на листата на ДБ – Атанас Атанасов, който отчете нищожните 898 гласа. Според запознати именно това поставя политическата кариера на Николова под въпрос.

Според наши източници в момента напрежението между ПП и ДБ във Варна расте с всеки ден. От двете партии водят тайни разговори с представители на едрия бизнес, търгуват се места за районните администрации, за заместник кметове и за бъдещите листи за Общинския съвет, срещу спонсориране на преференции за двамата кандидати.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени