Connect with us

Нюзрум

Цирк и крясъци в Нова телевизия, Виктор Николаев остана в шок

Published

on

Скандал и крясъци в ефира на Нова телевизия, а в центъра на спора бяха несбъднатият премиер от ПП Николай Денков от ПП и Цончо Ганчев от „Възраждане“.

По време на традиционния политически дебат в медията, двамата политици се изпокараха, а „горещият картоф“ се оказа темата за инфлацията и постоянно нарастващи цени на храните. Зад банките бяха застанали Росен Желязков от ГЕРБ, акад. Николай Денков от ПП/ДБ,  Цончо Ганев от „Възраждане, Кристиян Вигенин от БСП, Виолета Комитова от „Български възход“.

Според Денков всички цени са започнали да скачат заради войната в Украйна, но тази теза моментално бе оборена от Ганев:

„Той казва неща, които не са истини. Няма какво да го слушам. Не ми говорете, вижте как е в Прибалтика“, каза Ганев.

Тогава двамата кандидати започнаха да говорят един през друг на висок тон и нищо не се разбираше от думите им.

Виктор Николаев и Мира Иванова няколко пъти опитаха да ги спрат и им правеха забележки, но участниците в дебата сякаш просто не ги чуваха.

 „Естествено, че войната допринася за влошаването на общото състояние. Няма война, която да няма цена, но всичко започна още с ковид кризата“, смята Виолета Комитова, която също се намеси на висок той, опитвайки се да озапти напрежението между ПП и „Възраждане“.

След като намалиха децибелите в разговора се намеси и Росен Желязков от ГЕРБ, който поде:

„Мисля, че е време разговорът да се върне в нормалния тон“, и смени темата с тази за данъка „свръхпечалба“, който готви държавата.

„Виждам, че целта на г-н Ганев е да покаже, че проблемите в държавата и в света, са заради нашата коалиция, но това не е така“, продължи да се заяжда акад. Денков, но бе прекъснат:

„Ама вие не направихте каквото трябва, когато управлявахте. Раздавахте на всички фирми по много, вместо на тези, които имат нужда. 150 млн. наляхте в такива компании“, веднага контрира Цончо Ганев на висок тон.

„Искам да реагирам, но аз няма да се надвиквам!“, ядоса се акад. Денков.

Комитова също се включи и отсече, че подобен диалог няма никаква полза за зрителя и не се решават нови проблеми, припомняйки се стари грешки и минали решения.

„Аз мога да му отговоря на г-н Ганев, но ако той спре да крещи и да спори и ми даде да се изкажа. Г-н Николаев, аз съм дошъл, за да изразя аргументи, това, което виждаме и в НС, но и тук, е едно непрекъснато надвикване от страна на „Възраждане“. Казват се лъжи, а после се крещи“, оплака акад. Денков.

Най-четени