Connect with us

Гербери

Анна Стайкова: Реалните промени за глухите хора започнаха при правителството на Борисов

Published

on

„Реалните промени за глухите хора се катализираха с приемане на Закона за българския жестов език на 21.01.2021 г.“, написа във Фейсбук общинският съветник Анна Стайкова.

Тя припомни, че Закона е беше внесен в 44-то Народно събрание от Министерски съвет с министър-председател Бойко Борисов след среща с представители на глухата общност.

„Те и до днес разказват за чисто човешката реакция на Борисов и бързото разпореждане да се задейства процедурата по входиране, обсъждане и приемане на Закона“.

Стайкова подчертава, че Столична община е първата, която проведе широка дискусия по темата, на база на която станахме и първата община, осигуряваща достъпност при административно обслужване на глухи и сляпо-глухи лица.

„Координирах темата и постигнах резултати, които се признават от всички организации на и за глухата общност за положителни и адекватни на техните потребности. И не само това – надградих с дейности за приобщаване на глухите хора в живота на нашия град“, допълни Стайкова.

Тя благодари на глухата общност за признанието, относно усилията, и се надява, че хората правят разлика от обещания и намерения и реално свършена работа. „Ние от ГЕРБ-СДС работим съобразно потребностите на хората и даваме решения на проблемите“, допълва Стайкова. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени