Connect with us

Timeline

Христо Стоянов: Киро и Миро като Маркс и Енгелс

Published

on

Писателят Христо Стоянов написа много силен пост във Фейсбук.

Вижте думите му:

Ако сбъркам името, но мисля, че се казваше Гретхен… (Това няма да го научите в нито един учебник по Диамат и Истмат, но за него е писано в дебелите книги.

И не като за жълтения под чаршафите, а за опит за анализ на Карл Маркс – главният идеолог на комунизЪма. За справка „Интелектуалците“ на Пол Джонсън.) И, така. Маркс хвърлил едно око на прислужницата Гретхен – само като си помислиш, че идеолозите и радетелите на комунизма са имали прислуга, да ти се отще от него.

И започнала една любов между тях. Дълбока, трогателна любов. Изведнъж, може и постепенно да е било, Гретхен забременяла от Маркс. А той – с голямо семейство. Деца около пет, вярна като комунистка съпруга в нашия случай децата са три. (Както се пише в рекламите:

„Съветският часовник най-бърз на света, а комунистката – най-вярна на света) И тази любов довела до забременяване. Не на Маркс, Гретхен станала трудна. И Енгелс осиновил детето.

Със страстта, с която Миро предложи годежен пръстен, за да скрие сгрешения ъгъл на заснимане… И на три канадчета да почнем да им викаме: „Горките българчета… Та този „сгрешен ъгъл“ ми напомня за различната гледна точка. И, разбира се за Маркс и Енгелс…

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени