Connect with us

Гербери

Професор от ГЕРБ: Ако бяхме беше на власт, Националната детска болница щеше да е факт до 2024 г.

Published

on

Заедно с кандидатите за народни представители от 23, 24 и 25 МИР София разговаряхме за здравеопазването ни с с лекари от различни области на медицината. Поканихме и кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

Това обяви водачът на листата на ГЕРБ/СДС във Велико Търново и екс здравен министър проф. Костадин Ангелов

Представих на колегите акцентите от нашата управленска програма и подчертах, че тази година наблягаме върху профилактиката и скрининга. Ние трябва да обърнем кривата по отношение грижата към пациентите. Подчертах и нуждата да се създадат нови национални скринингови програми за възрастните. Сред тях задължително трябва да присъстват такива, които да контролират разпространението на онкологичните заболявания, категоричен е проф. Ангелов.


Необходимо е и въвеждането на допълнителни 60 часа здравно образование. Обясних защо нашите деца трябва да имат такива допълнителни часове. Само по този начин можем да изградим млади хора, които да станат здрави и отговорни родители, възпитавайки децата си в смисъла от здравословния начин на живот, добавя той.


Разказах и истината за Националната детска болница, посочва още проф. Ангелов: Ако управлявахме ние, през 2022 година разрешението за строеж щеше да бъде факт. В момента щяхме да я обзавеждаме с апаратура и в края на 2024-та щеше да бъде готова. Проблемът със строителството на болницата беше политизиран и използван от една политическа формация, за да трупа дивиденти на гърба на нашите деца.


Всичко, което сме написали в нашата програма цели само едно – подобряване на здравето на нациятa.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени