Connect with us

Timeline

Тома Биков: Асен Василев досега поръчва музиката, време е да си платим

Published

on

Близо две години Асен Василев поръчваше музиката. Сега предстои да платим сметката. Всички! В България не се е обсъждал заем от МВФ от повече от 20 години. Това е най-ярката оценка за управлението на страната през последните 2 години.

Това написа в профила си във Фейсбук политикът от ГЕРБ Тома Биков във връзка с изнесения доклад на МФ, в който се казва, че държава е в тежко финансово състояние и е пред фалит.

Ето какво още пише Биков:

„Тя е резултат от разрушаването на консенсуса за провеждане на разумна финансова политика, който беше постигнат след фалита от 1996 – 1997 година. Асен Василев беше първият финансов министър от тогава до 2021 година, който обяви този консенсус за грешка. След това, с мълчаливото или по-шумното съгласие на своите партньори, започна да го руши систематично.

Advertisement

Тази политика е в основата на несигурността и непредвидимостта на българската икономика днес. Затова и резултатът е сходен с резултата от бизнес начинанията на предприемача Асен Василев. Той просто направи това, което е практикувал като предприемач. В случая обаче загубата е за всеки български гражданин.“

Най-четени