Connect with us

Гербери

Професор от Герб се срещна с избиратели, не е за вярване от какво се оплакаха те

Published

on

Хаос в нормативните уредби и неяснота относно реформите в социалната сфера, заедно с отсъствието на държавата през последните две години пречат и спъват дейностите на всички нива в тази област. Това споделиха социални работници и управители на социални услуги от Велико Търново пред проф. Костадин Ангелов, водач на листата на ГЕРБ/СДС в областта.


Те са се посветили на грижата на най-уязвимите хора в обществото ни – болни, социално слаби, бездомни, хора с увреждания. Работещите в социалната сфера имат нужда от ясна и подредена държавна политика – такава, каквато беше допреди две години, за да си вършат работата. Наш общ ангажимент е да върнем стабилността отново, заявява Ангелов и добавя:


В програмата на ГЕРБ-СДС конкретно и ясно са разписани задачите и мерките за изграждане на система за интегрирани социални услуги.

Някои от тях са следните:

– младите лекари да реализират част от своя стаж и специализация в социалните услуги за възрастни хора и деца. По този начин ще подобрим услугата, а това е възможност и за тяхното още по-добро обучение;


– прекъсване на порочния кръг на отхвърляне на млади хора без опит при търсене на работа. Ако едно дружество наеме млад кадър, държавата да поеме 50 на сто от осигуровките му през първата година, а фирмата да е длъжна да му осигури още една година работа;


– разработване и внедряване на система за валидиране на умения за улеснение оценката на кадрите за бизнеса. Хора, които имат умения, но нямат необходимия документ за квалификация, ще могат да го придобият и ще имат шанс на работния пазар.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени