Connect with us

Нюзрум

Държавна фирма обяви нови по-ниски цени на сирене и кашкавал

Published

on

„Ел Би Булгарикум“ въвежда нови, по-ниски цени във фирмените си магазини“, обяви пред БНТ новият директор на „Ел Би Булгарикум“ Владимир Русев. 

По думите му това ще затвърди намалението от 30% и ще доведе до намаление от още няколко процента. Русев коментира и предишното намаление през февруари. 

„Към 20 февруари това 30% намаление не е било икономическо обосновано. Тогава пазарната цена на краве мляко е била на 1,09 лв. В същото време е подписан за доставна цена на млякото на 1,53 лв.“, смята директорът на „Ел Би Булгарикум“. Той изтъкна, че компанията започва да работи изцяло с българска суровина.

„Офертите, които ще получим, ще бъдат оценявани от комисия и така ще се вземе решение с кои доставчици ще работим“, изтъкна Русев. Той увери, че финансовото състояние на компанията е стабилно и тя е на печалба.

„Предстоят ни разговори с партньори от Европа, за да разширим дейността си“, посочи новият директор на компанията. Той отрече да има политически елемент в отстраняването на предния директор на дружеството.

„Имаше поредица от нерегламентирани практики от негова страна“, заяви Русев относно отстраняването на предшественика му Николай Маринов.

През февруари Държавната консолидационна компания (ДКК) взе решение да освободи Николай Маринов от поста му на директор на „Ел Би Булгарикум“. 

Continue Reading
Advertisement

Най-четени