Connect with us

Гербери

Проф. Ангелов за ПП-ДБ: България не може да се управлява с лозунги

Published

on

Това беше непрекъснато надбягване с болестта, непрекъснато надбягване със смъртта. Борбата беше тежка, загубихме много хора, но научихме ценни уроци, каза в предаването „Денят на живо“ по Нова Нюз кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС и бивш министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по повод третата годишнина от обявяването на епидемията от коронавирус в България.

В основата на вземането на много от решенията най-вероятно е бил страхът и това, в което си се клел като лекар – да запазиш възможно най-много хора живи, заяви проф. Ангелов.

По отношение на ваксините се доверихме на това, което направиха всички страни членки на Европейския съюз. Благодарение на това първите ваксини пристигнаха у нас на 27 декември 2020 г. В много други държави ваксините пристигнаха значително по-късно, посочи бившият здравен министър.

Попитан дали след изборите на 2 април ГЕРБ-СДС ще търси партньорство с ПП-ДБ за управлението на страната и по-конкретно в областта на здравеопазването, той отбеляза, че не е запознат с програмата на ПП-ДБ в сектора.

За последната година от управлението на ПП виждах само обещания. Провалът за медицинските хеликоптери беше ясен. Казаха, че ще направят детска болница, а по време на тяхното управление няма и една измината напред крачка в тази посока, коментира кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС.

Трябва да се справим с всички натворени през последната година и половина глупости в сектора, за да стигнем до някакви решения, добави проф. Костадин Ангелов. По думите му липсата на приет бюджет за 2023 г. ще се отрази много зле на редица основни сектори като здравеопазването, социалната политика и образованието.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени