Connect with us

Гербери

Бойко Борисов отговори на слух пуснат от ПП-ДБ, ето какво още каза в Кюстендил

Published

on

С добро нас могат да ни убедят нещо, но със сила и натиск – никога. Така Бойко Борисов реагира на слух, разпространяван според него от ПП-ДБ, че ГЕРБ ще подкрепят тяхно правителство, защото щели да ги натиснат отвън. „Няма шанс да подкрепим правителство на тези, които за 2 г. сътвориха всичко това. В някаква форма на голяма, широка експертна коалиция, всички сме склонни за разговор. Но това, което причиниха на бюджета…“, разгневи се Борисов от Кюстендил.

„Като идвах насам ПП и ДБ си представяха програмата. Томислав съм го оставил дежурен да слуша с какво ще ни изненадат. Айде, 4 магистрали, 5 моста, самолети за Скопие над вас летят. Това го чухме. Питах какво говорят, за да реагираме. Той вика – ала бала. Щели да дават 50 млрд. за Севера и Юга. Дали по 50 или 50? Оставихме им милиард за „Хемус“, те го похарчиха. В едно студио на аутокю четат само те си. Те, ако дойдат пред толкова народ, ще стане да ги пита някой: „защо 2 г. управлявахме и не направихме съдебна реформа, ГЕРБ ги нямаше?“ Какво ще му отговорят? Нищо. Ала бала“, попита лидерът на ГЕРБ. Въпроси щяло да има и за производството на жито и царевица, и за скока на олиото и хляба, за инфлацията. „Те няма какво да отговорят, затова от студиото си приказват. Срещата с хората носи своя риск – всеки ще те пита каквото му е на сърцето“, добави той.

Обиколката на Бойко Борисов за предизборните мероприятия на ГЕРБ продължава в Кюстендил.

Водач на листата в областта е Христо Терзийски. Бившият вътрешен министър вече няколко пъти е първи за ГЕРБ в Кюстендил. Своеобразен домакин и на това мероприятие бе кмет – кюстендилският Петър Паунов.

Тук сме се събрали хора, загрижени за бъдещето както на региона, така и на цялата страна, заяви той. Според него е ключово да се сложи край на тези тежки времена. И посочи високите цени и инфлацията. „Срещу нас за първи път срещаме и хора, които живеят от омраза. Ние не сме душмани и те от нас омраза няма да получат. И това ги ядосва“ смята кметът. „Учим се от грешките си, затова ви благодарим, че отгледахте достойни български момчета и момичета, които връщайки държавата на правия път ще бъдат бъдещето на тази страна и на региона ни“, обърна се към множеството симпатизанти на ГЕРБ Паунов.

Той се обърна към хората да провеждат кампанията заредени само с позитивна енергия. „Трябва да ги победим с гласуване, спазвайки закона, а не с призиви за насилие и напрежение. Пред закона всички сме равни. Един живот се измерва по делата“, добави още той. И нарече Борисов държавник номер едно. Могат да се върнат добрите дни за всеки български гражданин, смята Паунов.

„Този доказал се изборен екип 4 поредни избора е категоричен победител в областта. Винаги сме били в топ 3 от листите на ГЕРБ за страната“, посочи Христо Терзиев. И си пожела не само ГЕРБ да е първа политическа сила в страната, а и партията в областта да е с най-високия резултат от всички листи.

Най-четени