Connect with us

Fake Harvard

Колко пъти може да излъже Кирил Петков в една Фейсбук публикация?

Published

on

1. „Нашето правителство даде 100 млн. за спорт и култура за всяко българско училище”. Точен цитат на бившия министър-председател Кирил Петков. Първо, не е уточнено, че тук става въпрос за средства по програма, отпуснати преди точно една година от бюджета на Министерство на образованието и науката.

Става въпрос за Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“.  По нея от бюджета на МОН са предвидени 90 млн. лв., но през 2022 година са разходвани едва 30 млн. В конкретната програма се споменава не „култура“, а „изкуства“.  

Защо тогава Кирил Петков си е надписал 10 млн. лева в статуса, отпуснати от бюджета на МОН (удебелено)  

2. „Ще има ли повече ангажираност и повече средства за спорт за децата?“ – ПП имаха собствен министър на спорта над 260 дни дни. Казваме собствен, защото Радостин Василев днес води тяхната листа в Габрово. Същият човек се постара да занули спортните федерации, така че да няма спорт нито за деца, нито за възрастни. Неслучайно неговия наследник на поста Весела Лечева подаде редица сигнали на разследващите органи!  

Близо 5 млн. лв. са похарчени неправилно по програмите за младежки дейности на министерството на младежта и спорта по време на управлението на предишния министър Радостин Василев. Това разкри в края на 2022 година служебният спортен министър Весела Лечева, която добави, че ще сезира прокуратурата.  

3. „За 164 дни управление направихме първите стъпки“- А какво правихе останали близо 200 във властта? Петков е министър на икономиката и премиер общо 360 дни.  

4. „Как да върнем Витоша обратно на хората, за да могат всички в София да водят децата си на ски за половин час?“

Най-наглата лъжа, казана от човек, който направи хората, отговорни за липсата на работещи съоръжения на Витоша министър и заместник-министър. Става дума за определящите се като зелени Борислав Сандов и Тома Белев-властимащи по тема екология в кабинета “Петков”.  

Проблемът с действащия план за управление на парк Витоша, е че разрешава подмяна на лифтове, единствено, ако новите съоръжения имат точно същите параметри като старите. Стълбовете на лифтовете на Витоша, обаче са бетонирани в земята, а според Закона за устройство на териториите, за да се смени бетонираният стълб, трябва разрешение за строеж. В същото време планът за управление на Витоша забранява строителство.

Всички абсурдни клаузи в законите, вкарани от псевдозелените в България, по-специално – групата около Тома Белев. (удебелено). 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени