Connect with us

Нюзрум

Близо половин милион българи, искат референдум за еврото

Published

on

Вече имаме 450 000 подписа за референдум за отлагане на влизането ни в еврозоната. Това обяви Цончо Ганев, който е
водач на листите в 1 МИР-Благоевград и 2 МИР-Бургас на партия „Възраждане“, по БТВ.

„Първото нещо, което веднага може да се направи с решение на Министерски съвет, е отлагане на влизането на България в еврозоната. Това е нещо, което се случи в Румъния. Там отложиха този процес до 2029 г.“, каза той

Ганев обясни че от „Възраждане“ са избрали 2043 г. за влизането на страната ни в еврозоната, защото „тогава вероятно ще
имаме по-високи доходи и ще можем да издържим на този напън“.

Освен това, според него, до 2043 г. не е ясно също така дали ще има Европейски съюз.

„Референдум по тази тема ще има. Вече сме събрали над 450 000 подписа и на есен, или когато президентът го насрочи българите, ще кажат ясно и точно, че не искат да влиза в еврозоната“, поясни още той.

След като ние съберем нужните подписи и ГРАО ги докаже, президентът има тримесечен срок да насрочи датата, добави Ганев.

Кандидатът за депутат от „Възраждане“ каза още, че „вероятно в следващия парламент ще влязат т.нар. евроатлантически метастази, които ще ни вкарат във война с Русия“.

Изкуственото определяне на цени и надценки не види до нищо хубаво, както видяхме през 1997 година, коментира Цончо Ганев по повод идеята на служебния кабинет за въвеждане на таван на надценките като антиинфлационнна мярка.

„Трябва да се потърси наказателна отговорност на тези фирми, които построиха т.нар. Велика ограда по границата с Турция, защото тя свършва насред нищото, пробита е и е паднала на определени участъци. Армията трябва да застане и да ни охранява, така е по конституция“, заяви политикът по темата за борбата с незаконната миграция.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени