Connect with us

Гербери

Нанков: А те какво правят – пътища през крив макарон!

Published

on

„И какво стана сега – големите плановици в държавното управление не могат да подсигурят поддържането на пътищата, да не говорим за нещо по-сериозно като проектиране и строителство на нови магистрали. Голямо планиране падна през последните две години откакто ГЕРБ не е на власт! Няма що – на приказки в телевизионните студиа и по форуми. А реализация – кръгла нула!”.

Това написа в профила си във Фейсбук кандидат-депутатът от ГЕРБ Николай Нанков, който сподели вчерашното си участие в БТВ.

„Планират, та пушек се вдига. То за бутафории ли не говориха, то за сериали с магистрали. А те какво правят – пътища през крив макарон! Но лошото е, че големият потърпевш ще са българските граждани. Не некадърният министър – тв звезда. Защото хората няма да получат така нужната инфраструктура – не говоря само за пътища, а и ВиК обекти, ЖП, общинска инфраструктура. Пълна разруха!“, коментира той.

От 1 април цялата републиканска пътна мрежа ще остане без поддържане, защото действащите договори са били прекратени без да се обвърже действието им до избирането на нови изпълнители, предупреди Нанков.

„След приключване на зимното поддържаме на пътищата, което само за месеците януари и февруари (без почти никакъв сняг) ще струва по сметки на МС 158 млн. лв. (при нас средно за цял сезон беше ок. 80 млн. лв.), държавата ни остава без пътна поддръжка. Администрацията под “вещото” ръководство на Шишков няма да успее да завърши търговете, които обяви с огромно закъснение – едва в средата на февруари. Сякаш досега #АПИ не е правила процедури по Закона за обществените поръчки и не знае, че за месец-два няма как да приключат“, допълва той.

„Много приказки се изговориха през последните две години и за договорите на инженеринг, и за инхаусите, и за авансите. Помните ли как бяха заклеймявани, че са незаконни и пр. Е, явно според новите във властта тези определения важат само когато ГЕРБ работи по тези договори. Защото познайте какво – те не са прекратени, авансите не са изискани обратно от държавата. Министрите продължават да работят по тях, да плащат, да възлагат. Ето това е бутафория! “Аванс” беше превърнат в мръсна дума. А при настоящия регионален министър са разплатени близо 420  млн. лв. над авансите по “лошите” инхаус процедури. Знаете ли какво още е направено при министъра-плановик – в края на декември м.г. е платен аванс за участък от магистралата #Русе-ВеликоТърново, без да има строително разрешение, нито дори инвестиционен проект. Ама нищо – нали не е ГЕРБ, на другите е позволено явно!“, каза още той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени