Connect with us

Нюзрум

Какъв нов шеф само! ГЕРБ го изгони, че краде, БСП-министър го връща! Сигурно е крадат заедно

Published

on

Новата власт готви да назначи за изпълнителен директор на „Напоителни системи“ Николай Чалъков – кадър на дружеството, уволнен по време на ГЕРБ за предполагаеми злоупотреби, съобщават източници на Tribune.bg. Той чака да бъде вписан в Търговския регистър. 

Информацията съвпада с новината от преди няколко дни, че земеделският министър Иван Иванов от БСП , готви смяна на почти половината от ръководството на държавното дружество. През януари пък беше уволнен целият Борд на директорите. 

Историята на Николай Чалъков публикува на сайта си в края на миналата година Afera.bg. Там четем, че той е бил освободен за извършени злоупотреби по времето, когато е бил управител на клон Тополница. По-късно е освободен и от Централно управление с решение на Съвета на директорите, поради непредставяне на необходимите за заемането на длъжността документи.

Въпреки това новоназначения от средата на 2021 година директор Димо Чопков изпраща заповед за назначаване на Чалъков в София клон като главен юрист, вероятно с надеждата да скрие от Съвета на директорите известният сред колегите си като постоянен клиент на прокуратурата – Николай Чалъков.

В Софийския клон коментират, че в миналото, когато Чалъков е бил финансов контрольор, е извършвал присвоявания на средства от доставена вода за напояване, без да има сключени договори с „Напоителни системи“. Служителите били потресени, че се назначават „свои хора“ вместо да се мисли за изплащане на заплати и покриване на разходи на дружеството, което задълбочава все повече тежкото финансово състояние. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени